MENU RESTAURACJA


RR

MENU DLA DZIECI

ROSOŁEK z makaronem 200ml 10,50
POMIDOROWA z makaronem 200ml-10,50
NUGGETSY z kurczaka /100g/frytki /100g/keczup –22,50
POLĘDWICZKI drobiowe w sezamie /100g/kluseczki /7szt/
sos pieczeniowy+surówka -29,-
NALEŚNIK z owocami+bita śmietana+sos+beza – 19,50


ZUPY 300ml
ZUPA NA DZISIAJ
SWOJSKI ROSÓŁ Z MAKARONEM-14,50
KREM POMIDOROWY Z FETĄ-15,50
POMIDOROWA Z MAKARONEM LUB RYŻEM-15,50
ŻUREK z ziemniakami i jajkiem sadzonym-19,50
CZOSNKOWA z serem żółtym szynką jajkiem i grzankami -19,50


SAŁATKI
SAŁATKA GRECKA z fetą-35,90 /mix sałat feta oliwki czerwona cebula pomidor ogórek sos vinegret/

SAŁATKA Z GRILOWANYM SEREM CAMMEMBERT-35,90 żurawina rukola pomidorek koktailowy balsamico ocet i orzechy włoskie

 MIX SAŁAT Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA -35,90 /mix sałat rukola krążki cebuli pomidorek ogórek paski zgrillowanej piersią z kurczaka sos vinegret

DANIA GŁÓWNE zestawy
DANIE ŚLĄSKIE zestaw ; Rolada wp-39,90 ; Rolada wołowa-44,90 +/kluski/sos pieczeniowy/czerwona kapusta
PIECZEŃ wp-39,90 kluski/sos pieczeniowy lub z zielonego pieprzu/buraczki/chrzan
KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY w panierce-35,50  ziemniaki lub kluski/sos pieczeniowy lub pieczarkowo-borowikowy , zestaw 3 surówek
PIERŚ GRILLOWANA Z KURCZAKA -35,50 łódeczki ziemniaczane zestaw 3 surówek
ESKALOPKI drobiowe w sosie kurkowym-37,50 kluski lub ziemniaki puree zestaw 3 surówek
DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie-35,50 frytki/zestaw 3 surówek
DANIE PO BAWARSKU-37,50 mięsiwo z wedzarni/ziemniaki puree/kapusta zasmażana/chipsy z boczku
GOLONKA gotowana -6,90/100g lub pieczona-7,90/100g
POLĘDWICZKI wp 150 g w sosie pieczarkowo-borowikowym-44,50 lub w sosie z zielonego pieprzu ziemniaki puree lub kluski zestaw 3 surówek
UDKO Z KACZKI wolno pieczone-44,50 kluski/sos pieczeniowy/buraczki/żurawinowy sos
PIECZEŃ CIELĘCA 150g-49,50 kluski sos kurkowo-śmietanowy zestaw 3 surówek
CIELĘCINA na masełku 150g z bukietem warzyw gotowanych 200g-39,50
POLICZKI WOŁOWE 150g-44,50 puree ziemniaczane lub kluski sos własny/buraczki/musztarda francuska
OZORY WOŁOWE -44,50 w sosie musztardowym lub pieczeniowym/ puree ziemniaczane lub kluski /buraczki lub czerwona kapusta
PLACEK ZIEMNIACZANY-35,50 w sosie pieczarkowo-borowikowym lub kurkowym+surówka
PLACEK PO WĘGIERSKU+surówka-39,50
DWA ZŁOCISTE PLACEKI ZIEMNIACZANE bez dodatków-26,-
DANIE CHŁOPA-39,50 placek ziemniaczany/schabowy w panierce smażony kapusta zasmażana/czipsy z boczku
SMAŻONE SERY -35,50 do wyboru żółty mozzarella lub cammembert w panierce/frytki/surówka żurawina lub sos czosnkowy
SER CAMMEMBERT w cieście francuskim+żurawina-35,50 frytki mix sałat z pomidorkiem

MIĘSA PORCJE bez dodatków
ROLADA wp /150g/-22,-
ROLADA wołowa /150g/-27,-
PIECZEŃ wp /150g/-19,-/szt
KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY /140g/-17,-
DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie /150g/-19,-
POLĘDWICZKI wp 150g- 24,-
UDKO Z KACZKI wolno pieczone-24,-
PIECZEŃ CIELĘCA 150g--27,-
POLICZKI WOŁOWE 150g -24,-
OZORY WOŁOWE 150g -24,-

RYBY-zestawy
FILET Z MINTAJA w panierce na maśle klarowanym-180g-37,50 ziemniaki puree lub frytki/zestaw 3 surówek
PSTRĄG +zestaw-44,50 do wyboru ; w panierce/w mące/z masłem czosnkowym/z masłem koperkowym zestaw 3 surówek/frytki lub ziemniaki puree
STEK Z ŁOSOSIA z rusztu 180g -44,50 ćwiartki ziemniaka złociste/mix sałat z rukolą I pomidorkiem
FILET Z DORSZA 150g -44,50 na szpinaku z czosnkiem frytki lub puree ziemniaczane

RYBY-porcje
FILET Z MINTAJA w panierce 100g/8,90
PSTRĄG 100g/8,90
STEK Z ŁOSOSIA dzwonka z rusztu 100g/15,90
FILET Z DORSZA 100g/18,90

DODATKI
ZIEMNIAKI  z wody- 9,-
ziemniaki puree z masłem 10,-
KLUSKI ŚLĄSKIE /12szt/-12,-
RYŻ-KASZA GRYCZANA /180g/-10-
FRYTKI/180g/-10,-
DUFINKI /180g/-12,-
ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE ZŁOCISTE /200g/-10-
ŚLĄSKA kapusta czerwona /150g/-9,-
SURÓWKA z kapusty białej-kiszonej-buraczki 9,
ZESTAW 3 SURÓWEK /200g/-12,50
MIZERIA /200ml/-12,50
MIX WARZYW gotowanych/200g/-14,50
SZPINAK z czosnkiem i białym serem mozzarella/200g/-14,50
MIX SAŁAT z rukolą/pomidorek/sos vinegret-12,50
KAPUSTA zasmażana z czosnkiem i boczkiem/200g/-9,50
ŻURAWINA 50ml-5,50
MASŁO CZOSNKOWE LUB ZIOŁOWE /50g/-4,50
TZATZYKI grecki sos 100ml-6,50
PIECZYWO ciepła bułeczka porcja-3,50
OCET balsamiczny 50ml-3,50

SOSY GORĄCE-150ml
pieczarkowo-borowikowy-9,50
z zielonym pieprzem -9,50
pieczeniowy -9,50
kurkowo-śmietanowy -13,50
carbonara  -7,50
musztardowy lub chrzanowy -7,50

SOSY ZIMNE-DIPY-100ml-3,50
1000 wysp-remulada-meksykański-piri piri-serowy chilli-tajski-
kebab-czosnkowy-pomidorowy-salsa-gyros-chilli-jalapeńo-bazyliowy-barbecue-owocowy-czekoladowy 

    DESERY-21,50
    Mini torcik beza Pavlowa z maskarpone+owoce
PUCHAR LODOWY
SERNIK Z LODAMI
NALEŚNIK z maskarpone w polewie owocowej+bita śmietana+beza

CIACHO DNIA-10,-

KAWA MROŻONA z dodatkiem bitej śmietany -19,50

KAWA MROŻONA z lodami i bitą śmietaną -21,50
    NAPOJE GORĄCE
    Kawa parzona czarna-8,-
    Kawa biała-9,50
    Kawa espresso 8,-
    Kawa rozpuszczalna- 8,-
    Latte kawa 10,-
    Kawa cappuccino 10,-
    / z dodatkiem bitej śmietany/
    Czarna herbata 8,-
    Zielona herbata 8,-
    Owocowa herbata 8,-
    Miętowa herbata 8,-
    Śmietanka do kawy 20ml-1,50
    Sok malinowy lub wiśniowy 20ml-2,-
    GRZANIEC Galicyjski-wino grzane podawane z gożdzikami i pomarańczą 200ml-19,-




NAPOJE ZIMNE but 200ml-8,-
    Soki owocowe; pomarańcza, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka,
    Pepsi ,7Up , Mirinda ,Lipton Ice Tea , schweppes tonic ,wody mineralne
    Woda mineralna gazowana 500ml/z cytryną /w karafce-10,-
    Woda mineralna n/gaz 500ml/ z cytryną w karafce-10,-

PIWO
    Tyskie klasyczne /piwo lane/ 0,50l-11,- ; 0,30l-8,50
    Grzane lane piwo z sokiem 0,50l-14,- ; 0,30-10,-
PIWO BUTELKOWE-12,-
    Lech- Tyskie-Żywiec-
    Raciborskie- i inne smakowe w naszej sprzedaży
    PIWO BEZALKOHOLOWE 0% 12,-
Karmi (piwo butelkowe)-Żywiec-Piwa smakowe
WINO 150ml -15,50
Wino białe , czerwone , różowe
półsłodkie ,półwytrawne , wytrawne
------------------

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

 Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów.

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, vegeta, maggi.  Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Wykaz alergenów występujących lub mogących występować w daniach i produktach dostępny na barku 

RR


zmiana cen obowiązuje od 02-01-2025r



























































































































































































































































































            

 

 

 


   

 


 

Strona Główna
MENU CATERING
ORGANIZACJA IMPREZ-PRZYKŁADOWE MENU IMPREZA W LOKALU-Rybnik
JESZ ILE CHCESZ obiady SZWEDZKI STÓŁ menu regulamin-Rybnik
RYBNIK TANIE OBIADY-DANIE DNIA codziennie inne dla każdego
MENU PIZZERIA DOSTAWA NA TELEFON DOWÓZ PIZZA RYBNIK-RADLIN-RYDUŁTOWY-PSZÓW-WODZI
ZESTAWY OBIADOWE-DOSTAWA NA TELEFON RYBNIK-RADLIN-RYDUŁTOWY-WODZISŁAW-PSZÓW itd
MENU ŚWIĄTECZNE-WIELKANOC
OBIADY-TANIE POSIŁKI PROFILAKTYCZNE DLA FIRM-Rybnik
GALERIA
STYPA MENU-restauracja RENATKA-Rybnik
W E S E L E w lokalu lub dowozimy CATERING przykładowe MENU
Obiady grupowe dla wycieczek Rybnik-Niewiadom
KOMUNIA MENU-restauracja RENATKA-CATERNG-Rybnik
PROMOCJE - GRATISY
Ryba piątkowa restauracja-RENATKA Rybnik
MENU ŚWIĄTECZNE -WIGILIA
OFERTA-dodaj swoją opinię
MENU RESTAURACJA
FAST FOOD restauracja Renatka Rybnik
CATERING szkolenia-spotkania firmowe PRZERWA KAWOWA-KANAPKI-OBIADOWA RYBNIK
AKTUALNOŚCI-praktyka dla uczniów
Pekao 56 1240 4357 1111 0000 5314 5581
RESTAURACJA - PIZZERIA
"RENATKA"
WARTEX-EWA WARGACKA
ul. G.MORCINKA 16
44-273 RYBNIK
niedaleko tężni solankowej i Zabytkowej Kopalni Ignacy
TEL:32/4213900
693546850
604958311
================
e-mail: restauracja-renatka@wp.pl
===============
RESTAURACJA-PIZZERIA
RENATKA

NAJCZĘŚCIEJ ODWIEDZANY
ORAZ POLECANY LOKAL W RYBNIKU

ZWYCIĘZCA KORONY SMAKOSZA
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
2012r
2014 wyróżnienie z certyfikatem
NAJLEPSZY SMAK POTRAW




 
Copyright © 2008 Restauracja RENATKA