|
 |
|
|
|
|
|
 |
MENU RESTAURACJA |
RR MENU DLA DZIECI ROSOŁEK z makaronem 200ml 10,50 POMIDOROWA z makaronem 200ml-10,50 NUGGETSY z kurczaka /100g/frytki /100g/keczup –22,50 POLĘDWICZKI drobiowe w sezamie /100g/kluseczki /7szt/ sos pieczeniowy+surówka -29,- NALEŚNIK z owocami+bita śmietana+sos+beza – 19,50 ZUPY 300ml ZUPA NA DZISIAJ SWOJSKI ROSÓŁ Z MAKARONEM-14,50 KREM POMIDOROWY Z FETĄ-15,50 POMIDOROWA Z MAKARONEM LUB RYŻEM-15,50 ŻUREK z ziemniakami i jajkiem sadzonym-19,50 CZOSNKOWA z serem żółtym szynką jajkiem i grzankami -19,50 SAŁATKI SAŁATKA GRECKA z fetą-35,90 /mix sałat feta oliwki czerwona cebula pomidor ogórek sos vinegret/ SAŁATKA Z GRILOWANYM SEREM CAMMEMBERT-35,90 żurawina rukola pomidorek koktailowy balsamico ocet i orzechy włoskie MIX SAŁAT Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA -35,90 /mix sałat rukola krążki cebuli pomidorek ogórek paski zgrillowanej piersią z kurczaka sos vinegret
DANIA GŁÓWNE zestawy DANIE ŚLĄSKIE zestaw ; Rolada wp-39,90 ; Rolada wołowa-44,90 +/kluski/sos pieczeniowy/czerwona kapusta PIECZEŃ wp-39,90 kluski/sos pieczeniowy lub z zielonego pieprzu/buraczki/chrzan KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY w panierce-35,50 ziemniaki lub kluski/sos pieczeniowy lub pieczarkowo-borowikowy , zestaw 3 surówek PIERŚ GRILLOWANA Z KURCZAKA -35,50 łódeczki ziemniaczane zestaw 3 surówek ESKALOPKI drobiowe w sosie kurkowym-37,50 kluski lub ziemniaki puree zestaw 3 surówek DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie-35,50 frytki/zestaw 3 surówek DANIE PO BAWARSKU-37,50 mięsiwo z wedzarni/ziemniaki puree/kapusta zasmażana/chipsy z boczku GOLONKA gotowana -6,90/100g lub pieczona-7,90/100g POLĘDWICZKI wp 150 g w sosie pieczarkowo-borowikowym-44,50 lub w sosie z zielonego pieprzu ziemniaki puree lub kluski zestaw 3 surówek UDKO Z KACZKI wolno pieczone-44,50 kluski/sos pieczeniowy/buraczki/żurawinowy sos PIECZEŃ CIELĘCA 150g-49,50 kluski sos kurkowo-śmietanowy zestaw 3 surówek CIELĘCINA na masełku 150g z bukietem warzyw gotowanych 200g-39,50 POLICZKI WOŁOWE 150g-44,50 puree ziemniaczane lub kluski sos własny/buraczki/musztarda francuska OZORY WOŁOWE -44,50 w sosie musztardowym lub pieczeniowym/ puree ziemniaczane lub kluski /buraczki lub czerwona kapusta PLACEK ZIEMNIACZANY-35,50 w sosie pieczarkowo-borowikowym lub kurkowym+surówka PLACEK PO WĘGIERSKU+surówka-39,50 DWA ZŁOCISTE PLACEKI ZIEMNIACZANE bez dodatków-26,- DANIE CHŁOPA-39,50 placek ziemniaczany/schabowy w panierce smażony kapusta zasmażana/czipsy z boczku SMAŻONE SERY -35,50 do wyboru żółty mozzarella lub cammembert w panierce/frytki/surówka żurawina lub sos czosnkowy SER CAMMEMBERT w cieście francuskim+żurawina-35,50 frytki mix sałat z pomidorkiem MIĘSA PORCJE bez dodatków ROLADA wp /150g/-22,- ROLADA wołowa /150g/-27,- PIECZEŃ wp /150g/-19,-/szt KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY /140g/-17,- DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie /150g/-19,- POLĘDWICZKI wp 150g- 24,- UDKO Z KACZKI wolno pieczone-24,- PIECZEŃ CIELĘCA 150g--27,- POLICZKI WOŁOWE 150g -24,- OZORY WOŁOWE 150g -24,- RYBY-zestawy FILET Z MINTAJA w panierce na maśle klarowanym-180g-37,50 ziemniaki puree lub frytki/zestaw 3 surówek PSTRĄG +zestaw-44,50 do wyboru ; w panierce/w mące/z masłem czosnkowym/z masłem koperkowym zestaw 3 surówek/frytki lub ziemniaki puree STEK Z ŁOSOSIA z rusztu 180g -44,50 ćwiartki ziemniaka złociste/mix sałat z rukolą I pomidorkiem FILET Z DORSZA 150g -44,50 na szpinaku z czosnkiem frytki lub puree ziemniaczane
RYBY-porcje FILET Z MINTAJA w panierce 100g/8,90 PSTRĄG 100g/8,90 STEK Z ŁOSOSIA dzwonka z rusztu 100g/15,90 FILET Z DORSZA 100g/18,90 DODATKI ZIEMNIAKI z wody- 9,- ziemniaki puree z masłem 10,- KLUSKI ŚLĄSKIE /12szt/-12,- RYŻ-KASZA GRYCZANA /180g/-10- FRYTKI/180g/-10,- DUFINKI /180g/-12,- ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE ZŁOCISTE /200g/-10- ŚLĄSKA kapusta czerwona /150g/-9,- SURÓWKA z kapusty białej-kiszonej-buraczki 9, ZESTAW 3 SURÓWEK /200g/-12,50 MIZERIA /200ml/-12,50 MIX WARZYW gotowanych/200g/-14,50 SZPINAK z czosnkiem i białym serem mozzarella/200g/-14,50 MIX SAŁAT z rukolą/pomidorek/sos vinegret-12,50 KAPUSTA zasmażana z czosnkiem i boczkiem/200g/-9,50 ŻURAWINA 50ml-5,50 MASŁO CZOSNKOWE LUB ZIOŁOWE /50g/-4,50 TZATZYKI grecki sos 100ml-6,50 PIECZYWO ciepła bułeczka porcja-3,50 OCET balsamiczny 50ml-3,50 SOSY GORĄCE-150ml pieczarkowo-borowikowy-9,50 z zielonym pieprzem -9,50 pieczeniowy -9,50 kurkowo-śmietanowy -13,50 carbonara -7,50 musztardowy lub chrzanowy -7,50 SOSY ZIMNE-DIPY-100ml-3,50 1000 wysp-remulada-meksykański-piri piri-serowy chilli-tajski- kebab-czosnkowy-pomidorowy-salsa-gyros-chilli-jalapeńo-bazyliowy-barbecue-owocowy-czekoladowy DESERY-21,50 Mini torcik beza Pavlowa z maskarpone+owoce PUCHAR LODOWY SERNIK Z LODAMI NALEŚNIK z maskarpone w polewie owocowej+bita śmietana+beza CIACHO DNIA-10,- KAWA MROŻONA z dodatkiem bitej śmietany -19,50 KAWA MROŻONA z lodami i bitą śmietaną -21,50 NAPOJE GORĄCE Kawa parzona czarna-8,- Kawa biała-9,50 Kawa espresso 8,- Kawa rozpuszczalna- 8,- Latte kawa 10,- Kawa cappuccino 10,- / z dodatkiem bitej śmietany/ Czarna herbata 8,- Zielona herbata 8,- Owocowa herbata 8,- Miętowa herbata 8,- Śmietanka do kawy 20ml-1,50 Sok malinowy lub wiśniowy 20ml-2,- GRZANIEC Galicyjski-wino grzane podawane z gożdzikami i pomarańczą 200ml-19,- NAPOJE ZIMNE but 200ml-8,- Soki owocowe; pomarańcza, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka, Pepsi ,7Up , Mirinda ,Lipton Ice Tea , schweppes tonic ,wody mineralne Woda mineralna gazowana 500ml/z cytryną /w karafce-10,- Woda mineralna n/gaz 500ml/ z cytryną w karafce-10,-
PIWO Tyskie klasyczne /piwo lane/ 0,50l-11,- ; 0,30l-8,50 Grzane lane piwo z sokiem 0,50l-14,- ; 0,30-10,- PIWO BUTELKOWE-12,- Lech- Tyskie-Żywiec- Raciborskie- i inne smakowe w naszej sprzedaży PIWO BEZALKOHOLOWE 0% 12,- Karmi (piwo butelkowe)-Żywiec-Piwa smakowe WINO 150ml -15,50 Wino białe , czerwone , różowe półsłodkie ,półwytrawne , wytrawne ------------------
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów. LISTA ALERGENÓW: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą). 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne. 9. Seler i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, vegeta, maggi. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wykaz alergenów występujących lub mogących występować w daniach i produktach dostępny na barku RR
zmiana cen obowiązuje od 02-01-2025r
|
|
Pekao 56 1240 4357 1111 0000 5314 5581
RESTAURACJA - PIZZERIA
"RENATKA"
WARTEX-EWA WARGACKA
ul. G.MORCINKA 16
44-273 RYBNIK
niedaleko tężni solankowej i Zabytkowej Kopalni Ignacy
TEL:32/4213900
693546850
604958311
================
e-mail: restauracja-renatka@wp.pl
===============
RESTAURACJA-PIZZERIA
RENATKA
NAJCZĘŚCIEJ ODWIEDZANY
ORAZ POLECANY LOKAL W RYBNIKU
ZWYCIĘZCA KORONY SMAKOSZA
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
2012r
2014 wyróżnienie z certyfikatem
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
|
|
|
|