|
 |
|
|
|
|
|
 |
MENU ¦WI¡TECZNE-WIELKANOC |
MENU wielkanocne 2025 ZUPY ;1litr=57,90barszcz bia³y z chrzanem , jajkiem/3szt/ i kie³bas± bia³±/talarki 100g/ tradycyjny ¿urek na zakwasie z jajkiem 3szt i kie³bas± bia³± talarki /100g/ ¿urek z grzybkiem suszonym jajka przepiórcze /8szt/ i wêdzonk± sopock± w kostkê /100g/ rosó³ z makaronem rêcznie robionym ZUPY WEGE ; bez wywaru miêsnego-zupa krem kurkowa z kurek z groszkiem ptysiowym
DANIA G£ÓWNE;polêdwiczka wp 150g +sos kurkowo cebulowy 100ml=29,90 udka drobiowe faszerowane kurkami i szalotk±1szt=25,90 udka kacze pieczone z rozmarynem 1szt=25,90 piersi kacze z pieca+mus ¿urawina 1szt=33,90 rolady wieprzowa bez sosu 1szt=22,90 rolady wo³owe bez sosu 1szt=27,90 pieczeñ z polêdwicy sopockiej 0,5kg+kapusta zasma¿ana z kiszonej 0,5kg=79,- ozory wo³owe 0,5kg w sosie chrzanowym 0,5litra=79,- sos z rolad 1litr= 45,90 0,5l=27,90 kotlety de volaille faszerowany pieczarkami+ser ¿o³ty 1szt=22,90 kotlety de volaille faszerowane serem ¿ó³tym w sezamie 1szt=22,90 kule drobiowe faszerowane szpinakiem i bia³ym serem mozarella w panierce=22,90 bogracz wo³owy z kluseczkami 1litr=79,90 ; 05litra=45,90 ³oso¶ dzwonka z rusztu 200g=32,- pstr±g z³ocisty sma¿ony na ma¶le klarowanym w ca³o¶ci 1szt=29,90 bigos my¶liwski z ja³owcem 0,5kg=35,90 krokiety z miêsem lub pieczarkami i serem ¿ó³tym/120g/ 1szt=11,90 krokiety 6szt /120g/=64,- barszcz czerwony swojski czysty 1litr=24,90 kluski ugotowane lub kluski surowe /bia³e lub czarne/ 10szt=11,- kapusta czerwona surówka lub buraczki porcja 0,5kg=26,-
PRZEK¡SKI NA ZIMNO;
pieczeñ rzymska z kaczk± ,¿urawin± oraz z pistacjami zawiniêta w boczku 0,50kg=69,- patera miês pieczonych mix-w plastrach z chrzanem i æwik³± 0,5kg=69,- galaretka z ozorkiem lub kurczaka 5szt=45,90 ro¿ki faszerowane kremem chrzanowym w galarecie 5szt=45,90 ¶ledzik po japoñsku z jajkiem 4szt=45,90 1szt=12,50 po³ówki jajka faszerowane pastami 10szt= 49,- w tym pasty po 2szt; -z wêdzonym ³ososiem+ogórek zielony+koperek -z pieczarkami i cebulk± zielon± -z past± jajeczn± i szczypiorkiem -past± z tuñczyka+ogórek kiszony -pasta jajeczna+ró¿a z salami
SA£ATKI 1 litr=69,90 ; 05litra=39,90
-pieczarkowa z jajkiem cebulk± i majonezem -ry¿owa z kurczakiem i pra¿onym s³onecznikiem na ma¶le -z broku³ami z jajkiem w sosie majonezowo czosnkowym -tortellini z jajkiem z ogórkiem zielonym pomidorkiem sos jugurtowo czosnkowy cebulka zielona -sa³atka jarzynowa z dekoracj± jajek
ZAMÓWIENIA ; przyjmujemy do 15 kwietnia 2025 w restauracji lub na e-mail restauracja-renatka@wp.pl Dania wydajemy po ustaleniu godziny odbioru lub dowozu w dn 18 kwietnia w godz 12oo-19oo lub w Wielk± sobotê w godz 09oo-13oo z odbiorem w³asnym lub z dowozem za dop³at±=45,- do 8km w lub wg ustaleñ na dalsze trasy. wszystkie potrawy wydajemy na zimno w opakowaniach p³atnych jednorazowych na pó³miskach aluminiowych lub innych opakowaniach jednorazowych wg asorymentu. Porcje wydajemy ilo¶ciowo jak w cenniku na szt lub minimalnie 0,5kg lub 0,5l tel324213900 ; 694546850 ; 604958311
|
|
Pekao 56 1240 4357 1111 0000 5314 5581
RESTAURACJA - PIZZERIA
"RENATKA"
WARTEX-EWA WARGACKA
ul. G.MORCINKA 16
44-273 RYBNIK
niedaleko tê¿ni solankowej i Zabytkowej Kopalni Ignacy
TEL:32/4213900
693546850
604958311
================
e-mail: restauracja-renatka@wp.pl
===============
RESTAURACJA-PIZZERIA
RENATKA
NAJCZʦCIEJ ODWIEDZANY
ORAZ POLECANY LOKAL W RYBNIKU
ZWYCIÊZCA KORONY SMAKOSZA
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
2012r
2014 wyró¿nienie z certyfikatem
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
|
|
|
|