ZUPY ;1litr=53,90
barszcz bia³y z jajkiem/3szt/ i kie³bas± bia³±/talarki 100g/
tradycyjny ¿urek na zakwasie z jajkiem 3szt i kie³bas± bia³± talarki /100g/
¿urek z grzybkiem suszonym jajka przepiórcze /6szt/ i wêdzonk± sopock± w kostkê /100g/
rosó³ z makaronem rêcznie robionym
ZUPY WEGE 1litr=49,90;bez wywaru miêsnego
kremowa zupa szparagowa z p³atkami migda³owymi+jajka/3szt/
¿urek chrzanowy+jajka przepiórcze/6szt/
DANIA G£ÓWNE;
polêdwiczka wp 150g +sos kurkowo cebulowy 100ml=28,90
rolowany pieczony karczek z farszem z bia³ej kie³basy i kiszonej kapusty 0,5kg=47,-
pieczeñ rola ze schabu z farszem miêsnym ,salami i orzeszkami ziemnymi=55,-
udka drobiowe faszerowane kurkami 1szt=25,90
udka kacze pieczone z rozmarynem 1szt=25,90
piersi kacze z pieca+¿urawina 1szt=25,90
rolady wieprzowa bez sosu 1szt=25,90
rolady wo³owe bez sosu 1szt=28,90
sos z rolad 0,5l=28,-
sos grzybowy 0,5l=33,-
kotlety de volaille faszerowany pieczarkami=19,90
kotlety de volaille faszerowane serem ¿ó³tym w sezamie=
kule drobiowe faszerowane szpinakiem i serem mozarella w panierce=19,90
kule szkockie z bia³ej kie³basy z jajkiem w ¶rodku w panierce=19,90
³oso¶ dzwonka z rusztu 200g=32,-
dorsz polêdwica z czosnkiem niedzwiedzim na ma¶le klarownym 150g=28,-
pstr±g z³ocisty sma¿ony na ma¶le klarowanym w ca³o¶ci 1szt=29,-
bigos my¶liwski z ja³owcem 0,5kg=33,-
krokiety z miêsem lub pieczarkami i serem ¿ó³tym/120g/=10,-
kluski ugotowane lub surowe 10szt=10,-
kapusta czerwona surówka lub buraczki porcja=9,-
bukiet 3 x surówka=12,-
PRZEK¡SKI NA ZIMNO;
pieczeñ rzymska z jajkiem i pieczarkami ,owiniêta plastrami boczku prosto z piekarnika 0,5kg=39,-
galaretka z ozorkiem lub kurczaka 1szt=9,50
ro¿ki faszerowane kremem chrzanowym w galarecie 1szt=9,50
¶ledzik po japoñsku podany na sa³atce+jajko 1porcja=11,50
po³ówki jajka faszerowane pastami =5,50 farsz do wyboru;
-wiosenny farsz z serkiem rzodkiewk± szczypiorkiem+kie³ki
-z wêdzonym ³ososiem+ogórek zielony+koperek
-z pieczarkami cebulk± i groszkiem zielonym
-z past± jajeczn± szczypiorkiem papryk±+kie³ki
-past± z tuñczyka i plastrami ogórka konserwowego
-ró¿a z salami+pasta z ¿ó³tka+rukola
SA£ATKI 1 litr=69,90
-pieczarkowa z jajkiem cebulk± i majonezem
-ry¿owa z kurczakiem i pra¿onym s³onecznikiem na ma¶le
-z broku³ami z jajkiem w sosie majonezowo czosnkowym
-¶ledziowo ziemniaczana z jajkiem porem groszkiem ogórkiem kiszonym i bia³± cebul±
-z tuñczykiem z jajkiem ogórkiem konserwowym szalotka kukurydza sa³ata sos majenezowy
-tortellini z jajkiem z ogórkiem zielonym pomidorkiem sos jugurtowo czosnkowy cebulka zielona
-sa³atka jarzynowa z dekoracj± jajek
NA S£ODKO;
-ko³ocz-makiem-z serem-z jab³kami=1szt=10,-
zamówienia przyjmujemy do 26 marca
DANIA WYDAJMY NA NASZYCH PÓ£MISKACH WTEDY POBIERAMY KUCJÊ¡ ZWROTN¡ ZA NACZYNIA LUB NA JEDNORAZOWYCH ZA DOP£AT¡