CATERING
WIGILIJNY 2024 DO
WYBORU
ZUPY 1litr
barszcz
czerwony swojski czysty na zakwasie=24,90
rosół rybny z
grzankami na maśle=39,90
krem
borowikowa z grzankami na maśle=49,90
rosół z
makaronem ręcznie robionym+wkładka
=44,90
uszka
grzybowe do zupy=10szt=19,00
RYBY
świąteczny
karp dzwonka /200g/=23,00 smażony panierowany=115,00/kg
filet
z karpia wigilijny ze skórą /150g/= 20,85smażony
w panierce=139,00/kg
filet
z karpia wigilijny ze skórą /150g/= 21,75smażony
w mące=145,00/kg
pstrąg
w całości zapiekany w folli z masłem czosnkowym=79,00/kg
pstrąg
panierowany złocisty w panierce smażony=79,00/kg
łosoś
dzwonka z pieca w ziołach /200g/=31,80 =159,00/kg
łosoś
filet soute na
maśle /150g/=26,85,- =179,00/kg
sola
przekładana szpinakiem zapiekana z białą mozzarellą=99,00/kg
filet
dorsza 150g=27,75-zapiekany na na maśle z
czosnkiem niedźwiedzim w mące =185,00/kg
INNE
DANIE
nasze świąteczne pierogi
z kapustą i grzybami opiekane na złoto lub
gotowane=59,00/kg
/ 0,5kg=33,00
szlachetny
krokiet z kapustą oraz grzybami 6szt=66,00
krokiet
z mięsem 6szt=66,00
krokiet
z pieczarkami oraz serem żółtym 6szt=66,00
1szt
krokiet=11,50 /150g/
kapusta z
grzybami wigilijna=59,00/kg
/ 0,50kg=35,00
bigos
staropolski mięsno-grzybowy=59,00/kg
/0,50kg=35,00
SAŁATKI=1litr=69,00
/ 05litra=39,00
śledziowa
z ziemniakami cebulą ogórkiem kiszonym
sałatka
gyros z kurczakiem pekińską kukurydzą
świąteczna
śledziowa z fasolą i buraczkami
z makaronem tortellini
,pomidorkiem ,ogórkiem zielonym w sosie z czosnkiem
brokułowa z
kurczakiem w sosie czosnkowym
sałatka
jarzynowa
sałatka
pieczarkowa z jajkiem
NA
ZIMNO=1 półmisek
śledz
w oleju z cebulką/500ml/=35,90
śledz
w śmietanie/500ml/=39,90
śledz
po japońsku 4szt=39,90
ryba
po grecku/500g/=39,90
karp filet/300g/
w galarecie=49,90
łosoś filet/300g/w
galarecie=59,90
ozory
wołowe/300g/
w galarecie=39,90
rożki
z szynki z farszem chrzanowym w galarecie 5szt=49,90
INNE
POTRAWY ŚWIĄTECZNE
udka
drobiowe faszerowane kurkami=28,00/szt
udko z
kaczki z pieca=27,00/szt
rolada wieprzowa =22,00/szt
rolada
wołowa=27,00/szt
pieczeń
z karczku naszpikowany czosnkiem
w
całości 500g=45,00
schab
ze śliwką w całości 500g=45,00
pieczeń
rzymska z żurawiną
w całości 500g=45,00
kotlet
drobiowy faszerowany pieczarkami i serem żółtym=19,00
polędwiczki
wp 150g w sosie kurkowowym z szalotką na śmietanie100ml=24,90
bogracz
wołowy z kluseczkami 1litr=75,00
/ 0,50l=44,00
DODATKI
sos
leśny grzybowy 1litr=55,50 / 0,5l=33,50
sos
pieczeniowy 1litr=45,50 / 0,5l=27,50
sos
kurkowo-śmietanowy 1litr=75,- / 0,5l=45,50
kluski
surowe
lub
ugotowane 10szt=10,00
kapusta
czerwona – surówka z białej – buraczki - 0,5kg=26,00
NA
SŁODKO
kołocz
z makiem=10,00/szt
kołocz
z serem=10,00/szt
kołacz
z jabłkami=10,00/szt
moczka=69,90/litr
makówki=69,90/litr
ZAMÓWIENIA
; przyjmujemy
do 19XII w restauracji lub na e-mail restauracja-renatka@wp.pl
Dania
wigilijne wydajemy
po ustaleniu godziny odbioru lub dowozu w dn 23XII w godz 12oo-19oo
lub 24XII z odbiorem własnym w godz 09oo-13oo z
dowozem 45,- do 8km
lub wg ustaleń na dalsze trasy. wszystkie
potrawy wydajemy na zimno w opakowaniach płatnych
jednorazowych
na półmiskach aluminiowych lub innych opakowaniach
jednorazowych
wg
asorymentu. Porcje
wydajemy
ilościowo jak
w cenniku minimalnie
0,5kg lub 0,5l
tel324213900
; 694546850 ; 604958311
RR ************************************************************
|